Tips voor het kopen van een Schuberth helm

25 maart 2021

Tips voor het kopen van een Schuberth helm

Je hebt motorhelmen van diverse merken met elkaar vergeleken en je hebt besloten dat je een Schuberth helm aan wil schaffen. Nu ben je echter nog niet klaar om een helm te kopen. Er zijn namelijk vele verschillende Schuberth helmen, die allemaal weer unieke eigenschappen én bepaalde plus- en minpunten hebben.

Je vindt uiteindelijk de beste Schuberth helm door diverse helmen met elkaar te vergelijken. Maar waar moet je op letten als je diverse Schuberth helmen naast elkaar legt? Dat lees je in dit artikel.

Het gewicht van de helm

Als je het gewend bent een zware helm te dragen, maakt het niet zo veel uit hoeveel jouw nieuwe Schuberth helm weegt. De kans is in dit geval namelijk groot dat je oude helm net zo veel of meer weegt dan je nieuwe helm. Ben je het gewend een lichte helm te dragen? Dan raden wij je aan naar een licht exemplaar op zoek te gaan, zodat je niet te veel hoeft te wennen aan je nieuwe helm. Ook als je voor het eerst een motorhelm gaat dragen, kun je beter een lichtere helm van Schuberth kopen.

De grootte van de helm

Met de grootte van de helm bedoelen we niet de helmmaat, maar hoe compact de Schuberth helm is. Sommige Schuberth helmen zijn vrij groot, andere helmen zijn juist ontwikkeld om zo compact mogelijk te blijven. Vind jij het belangrijk dat je nieuwe motorhelm klein en compact is? Dan ga je op zoek naar een compacte helm van het merk Schuberth. De grotere helmen, die Schuberth ook zeker verkoopt, kun je in dit geval beter links laten liggen.

Het soort helm

Schuberth verkoopt verschillende soorten helmen. Denk hierbij aan systeemhelmen, maar ook aan offroad helmen. Bepaal voor jezelf welke soort helm jij wil dragen. Rijd je voornamelijk offroad? Dan bestel je een offroad helm. Ga je nooit van de openbare weg af, dan heeft het niet zo veel zin om een offroad helm te kopen. In dit geval kun je beter een systeemhelm aanschaffen.

Het design van de helm

Vind je het belangrijk dat jouw motorhelm er mooi uit ziet? Dan check je niet alleen het gewicht van de helm, de grootte van de helm en om wat voor soort helm het gaat, maar kijk je ook naar het design van de Schuberth helm die je mogelijk wil kopen. Alle helmen van Schuberth hebben een mooi en doordacht ontwerp, maar de verschillende helmen van het merk zien er allemaal wel heel anders uit. Door diverse helmen met elkaar te vergelijken, vind je al snel een helm met een design dat bij jou past.

De prijs van de helm

Het is belangrijk dat je een goede helm koopt, die lekker zit en lang mee gaat. Hoe duur een helm is, is minder belangrijk. Toch mag je ook zeker de prijs van een motorhelm meenemen in jouw vergelijking. Als je maar niet bespaart op kwaliteit.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bekijk nu alle Schuberth helmen

Tot slot: kies de juiste maat

Heb je een hoogwaardige, mooie en goed geprijsde Schuberth gevonden? Dan is het erg belangrijk om deze helm in de juiste maat aan te schaffen. Weet je jouw helmmaat niet? Volg dan onderstaande stappen om je maat te bepalen.

  • Neem een meetlint en leg deze ongeveer 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen
  • Trek het meetlint recht om je hoofd heen. Vind je het moeilijk om het meetlint recht te houden? Vraag dan iemand anders om je hoofd op te meten
  • Zoek de omtrek van je hoofd op in de matentabel. Nu weet je jouw helmmaat