Motorhelm meenemen in vliegtuig tijdens je vakantie

Motorhelm meenemen in vliegtuig tijdens je vakantie
15 december 2021

Motorhelm meenemen in vliegtuig tijdens je vakantie

Wanneer je op reis gaat en in het buitenland liever je eigen motorhelm draagt in plaats van een helm waar minstens 100 andere hoofden in hebben gezeten, is het wel zo prettig als je deze mag meenemen in het vliegtuig. Lees je van tevoren in en bekijk of je je motorhelm volgens de voorwaarden van jouw vliegtuigmaatschappij mee mag nemen in het bagageruim of als handbagage.

Motorhelm in het vliegtuig

Een simpele manier om de motorhelm mee in het vliegtuig te nemen, is door de helm:

  • te vervoeren in de handbagage
  • of mee nemen in het ruim.

Bedenk in beide situaties of je je hier comfortabel bij voelt. Wanneer je de helm tijdens de vlucht in de koffer plaatst die in het bagageruim terecht komt, heb je weinig controle over je helm. Soms is er van zachtzinnigheid bij het verplaatsen van koffers weinig sprake. Bij veel maatschappijen kun je een “Fragile” sticker krijgen zodat vervoerders weten dat enige voorzichtigheid op prijs wordt gesteld. Toch kun je niet toezien op hoe ze met je helm omgaan. Volledige controle over je helm heb je wel wanneer je de helm meeneemt als handbagage. Houd daarbij rekening met de maximale afmetingen en het maximale gewicht voor handbagagestukken. De helm dient ten alle tijden in het vak boven de stoelen opgeborgen te kunnen worden.

Helm als extra handbagage

Er zijn vliegtuigmaatschappijen die het toestaan om naast de normale handbagage nog een extra stuk mee te nemen. Dit is uiteraard de beste manier om de motorhelm mee in de lucht te nemen. De handbagage kan dan gewoon gevuld worden en de motorhelm kan in een aparte tas of in de hand worden meegenomen aan boord van het vliegtuig.

Voor welke optie je ook kiest, je doet er altijd verstandig aan om de motorhelm te beschermen met een speciale tas of hoes. Naast het zorgen van voldoende bescherming van de helm is het ook belangrijk om de voorwaarden voor verschillende vliegtuigmaatschappijen door te lezen voor vertrek. Het kan zijn dat het bij de ene maatschappij is toegestaan om de helm mee te nemen als handbagage, terwijl dit bij een andere maatschappij geen optie is.

Nieuwe helm kopen? Lees hier de tips voor de aanschaf van een nieuwe motorhelm.

Motorkleding en vliegtuig

Indien er naast de motorhelm ook een volledige uitrusting aan motorkleding mee het vliegtuig in wordt meegenomen, dan zijn er eveneens verschillende opties beschikbaar. Het is natuurlijk het handigst als de motorkleding in de koffer kan worden vervoerd, maar als dat problemen oplevert ten opzichte van het gewicht of de ruimte voor overige kleding, dan kan een alternatief worden gezocht.

Het is uiteraard altijd mogelijk om motorkleding als extra bagage te laten vervoeren in het kofferruim, maar er dient dan wel rekening gehouden te worden met extra kosten. Als de voorkeur uitgaat naar het niet betalen van extra kosten, dan bestaat er nog een optie. Deze optie is echter wel minder comfortabel.

Na een reis, zal je helm wat te verduren hebben gehad. Schoonmaken van de helm is een logische afsluiter van je mooie avontuur.