Help? Mijn helm maakt te veel geluid bij hoge snelheden!

Help? Mijn helm maakt te veel geluid bij hoge snelheden!
10 februari 2022

Help? Mijn helm maakt te veel geluid bij hoge snelheden!

Motorgeluid zal voor motorrijders als muziek in de oren klinken. Toch is dat niet voor iedereen het geval. Tijdens het rijden op een motor kan er bij een hoge snelheid zelfs hinder worden ervaren van geluid. Het ene type helm zal meer geluidsoverlast veroorzaken dan het andere type. Gelukkig bestaan er eenvoudige oplossingen om te voorkomen dat er bij hoge snelheden geluidsoverlast wordt ondervonden.

Oplossingen bij te veel geluid

Er kan wel een onderscheid gemaakt worden tussen lawaaierige helmen en de zogenoemde stille helmen. Een jethelm laat meer windruis toe bij hoge snelheden in vergelijking met een integraalhelm. Dat komt doordat een integraalhelm meer bescherming biedt doordat het hoofd en gezicht van volledige bescherming zijn voorzien. Bij een jethelm is er sprake van een open gezicht.

Naast het type helm zijn er ook andere oplossingen om het geluid tijdens het rijden op de motor te reduceren:

  • Gehoorbescherming
    Een voor de hand liggende oplossing bij te veel geluid tijdens het rijden op de motor is het gebruikmaken van gehoorbescherming. Tijdens het rijden kun je standaard oordoppen of op maat gemaakte oordoppen gedragen worden die het geluid van buitenaf reduceren. Ook kan het communicatiesysteem met het dragen van de juiste oordoppen gewoon functioneren.
  • Rijgedrag
    Een manier om geluidsoverlast te reduceren is om rustiger te rijden.
  • Uitlaat
    Temper het geluid van de motor door een db-killer achter de demper van de uitlaat te plaatsen

Heb je advies nodig over een nieuwe helm? Lees onze blogs of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.