Welke bekende motorclubs zijn er in Nederland?

Blog categorie: Motor
Aäron
Door

Motorclubs heb je in alle vormen, groottes en soorten. In Nederland zijn er meer dan honderd actieve clubs. Overweeg jij om je aan te sluiten bij een motorclub? Dan moet je bij jezelf enkele vragen stellen. Zoek jij een club die eerder gericht is op het merk van motor? Of wil je liever in de buurt gelijkgestemden vinden om mee af te spreken en trips mee te doen? Uiteraard zijn er ook motorclubs met een uitgesproken ideologische mening waar je je kunt bij aansluiten. Een samenvatting.

welke bekende motorclubs zijn er in Nederland

Motorclubs op basis van merk

Kun jij uren discussiëren over de kwaliteit van je Honda motor en raak je er maar niet over uitgepraat? Of geloof je dat er geen enkele motor aan het design van Yamaha kan tippen? Dan kun jij je misschien aansluiten bij een motorclub op basis van een merk. Er zijn zelfs clubs die nog verder gaan en zelfs enkel moto's van een bepaald type toelaten. Een aantal van deze clubs in Nederland zijn:

  • Suzuki Bandit Club Nederland
  • Yamaha Diversion Club Nederland
  • Aprilia Rider Association NL
  • Ducati Club Nederland

Lokale motorclubs

Daarnaast zijn er heel wat lokale motorclubs. Soms dragen ze de naam van een kroeg waar ze vaak samenkomen of de gemeente waaraan ze gerelateerd zijn. Dit soort clubs zijn heel vaak gericht op het rijden van mooie tours samen. Ze komen regelmatig samen tijdens het weekend om zowel in binnen- als buitenland tripjes te gaan doen. Ze hechten minder belang aan jouw favoriete motormerk. Een paar voorbeelden van Nederlandse clubs zijn:

  • MTC Bunschoten
  • MTC Zeewolde
  • MC Keizer Karel

Lid worden van een motorclub? Lees hier hoe!

1% Motorclubs

De 1% motorclubs zijn de meest bekende maar ook de meest beruchte (verboden) clubs. Vaak dragen leden tatoeages en kleding met patches waaraan de rang binnen de club af te lezen valt. 1% MC slaat op een term die aanduidt dat deze clubs soms een bedenkelijke reputatie hebben. Voorbeelden hiervan zijn de rivaliserende clubs als Hells Angels, de Bandidos of No Surrender. Deze clubs hebben internationale wortels en hebben vaak bijeenkomsten over de grenzen heen.

De lokale motorclubs en de clubs op basis van merk zijn de meest toegankelijke voor de motorrijder die in zijn vrije tijd graag wat meer tijd doorbrengt met mensen met dezelfde interesse en ook samen op pad willen gaan. Ga zeker eens op zoek in jouw gemeente of omgeving voor leuke motorclubs, zo kom je gelijkgestemden tegen en leer je misschien een hoop nieuwe mooie routes kennen die je samen kunt te ontdekken.

Fan van motorrijden? Bekijk dan eens onze helmen:

21 mei 2021