Wat is de beste jethelm: 5 jethelmen getest!

Wat is de beste jethelm: 5 jethelmen getest!
22 juni 2022

Wat is de beste jethelm: 5 jethelmen getest!

Met een jethelm komt het echte “motorgevoel” het meest dichtbij. De reden hiervoor is dat het gezicht – soms op vizier na – helemaal vrij is. Motorliefhebbers beschrijven jethelmen vaak als het gevoel voor ultieme vrijheid. Door de open uitvoering van de helm komt de rijwind vol op het gezicht te staan. Ideaal in de zomer, tijdens tours en wanneer je toe bent aan een extra dimensie tijdens jouw motortocht.

Jethelmen zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en uitvoeringen, maar allen hebben gemeen dat een kinstuk – en soms vizier - ontbreekt. Perfect geschikt voor zomerse dagen, maar misschien iets minder geschikt met snijdende wind en striemende regen. Het is aan te raden om dan een bril bij de jethelm te dragen. Ook is het mogelijk om een jethelm met een lang vizier tot aan de kaaklijn aan te schaffen om de meeste wind tegen te houden. Deze helm zit:

  • een stuk steviger op het hoofd;
  • is meer geschikt voor verschillende weertypes;
  • beschermt je gezicht redelijk bij een val.

Onze jethelmen beschikken allen over een ECE-keurmerk. Dit keurmerk houdt in dat de helm volledig voldoet aan de regels die door de Europese Unie zijn opgesteld.

Kenmerken goede jethelm: het ECE keurmerk

De kwaliteit van een jethelm wordt afgelezen aan kenmerken, opgesteld door de Europese Commissie. Veiligheidskenmerken zijn voor ons bepalend om bij de beste 5 jethelmen te horen. Toch keken wij ook naar andere kenmerken om te bepalen welke 5 helmen als beste uit de bus kwamen. Wij letten op:

  • De pasvorm van de helm
  • De kwaliteit van het vizier
  • Het gebruiksgemak
  • De variatie in maten van de helm
  • De uitstraling van de helm

Bovenstaande kenmerken zijn bepalend voor de aanschaf van een jethelm. Zit de helm als gegoten, maar val je niet op de uitstraling? Dan is deze jethelm niet de juiste helm voor jou. Ook een pasvorm bepaalt vaak of er gekozen wordt voor een bepaalde helm. Laat alleen niet alles van de pasvorm afhangen. Ervaring leert dat fabrikanten van helmen uit het goedkopere segment vaak veel investeren voor een optimale pasvorm. Zo worden er bijvoorbeeld zachte kussentjes in jethelmen geplaatst waardoor elke helm op elk hoofd past. Helaas verliezen sommige fabrikanten dan zaken als het gebruiksgemak dan uit het oog waardoor de helmsluiting weer te wensen overlaat.

De beste jethelm

Ben je op zoek naar een (nieuwe jethelm)? Laat je dan niet verleiden door één enkel kenmerk, maar zorg dat je een jethelm aanschaft die een pakket kwaliteitskenmerken bezit. Een helm dat zowel de juiste uitstraling heeft als een goede pasvorm en voldoet aan jouw wensen wat betreft materiaal en gebruiksgemak. Uit onze uitvoerige test kwam een top 5 met de beste jethelmen. Kijk of er iets voor jou bij zit!