De binnenvoering van je helm vervangen: wanneer en hoe?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Het is uiterst belangrijk dat je helm goed zit. Toen je je helm net kocht, zat deze hoogstwaarschijnlijk perfect. Nu je de helm al vaker hebt gedragen, is dit misschien niet meer het geval. Dit kan te maken hebben met de binnenvoering van je helm.

Als de binnenvoering van je helm niet goed meer is, wil dit niet zeggen dat je jouw helm direct moet vervangen. Voor veel helmen wordt de binnenvoering namelijk gewoon los verkocht. Door een nieuwe binnenvoering voor je helm te kopen, kun je de oude vervangen. Nu voldoet je helm weer helemaal aan de strenge kwaliteitseisen, zonder dat je veel geld hebt uitgegeven aan een nieuw exemplaar. In dit artikel lees je meer over het vervangen van de binnenvoering van je helm. Zo lees je op deze pagina niet alleen wanneer dit noodzakelijk is, maar ook hoe je dit doet.

Wanneer is het tijd om de binnenvoering van je helm vervangen?

Ten eerste kun je ervoor kiezen de binnenvoering van je helm te vervangen als deze door de jaren heen vies is geworden. Zeker als je gel of andere haarproducten gebruikt, gebeurt dit snel. Ziet de binnenvoering van je helm er niet meer zo fris uit? Dan is het tijd deze te vervangen.

Verder moet je de binnenvoering van je helm ook vervangen als je helm niet meer zo strak zit als voorheen. Weet je zeker dat dit niet door de buitenkant van de helm komt, maar door het platter worden van de binnenvoering? Dan koop je nieuwe binnenvoering om dit probleem op te lossen.

Heb je een ongeluk gehad? Dan vervang je niet de binnenvoering van je helm, maar is het noodzakelijk om een nieuwe helm te kopen. Ook niet met een nieuwe binnenvoering! Hetzelfde geldt voor een helm die je al 5 jaar of langer gebruikt hebt. Ook deze kun je beter helemaal vervangen.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een Shark helm of Shark Sharktooth prime communicatieset!

Hoe moet je de binnenvoering van je helm vervangen?

Het vervangen van de binnenvoering van je helm lijkt misschien lastig, maar in feite is dit helemaal niet moeilijk. Om de binnenvoering van je helm te vervangen, hoef je enkel onderstaande stappen te volgen.

  • Koop nieuwe binnenvoering voor je helm. Controleer goed welke binnenvoering je nodig hebt. Koop je de verkeerde voering? Dan past deze niet.
  • Verwijder de oude binnenvoering. Trek de voering niet zomaar los, maar zoek een punt waar je de voering voorzichtig kunt verwijderen. Controleer goed of je de helm niet vernielt bij het los trekken van de binnenvoering.
  • Plaats de nieuwe binnenvoering in de helm. Hoe dit precies werkt, verschilt per helm. Vaak krijg je bij je nieuwe binnenvoering een korte handleiding geleverd. In deze handleiding lees je hoe je de nieuwe voering moet plaatsen.
  • Controleer of de binnenvoering goed vast zit.
  • Test de helm. Zit deze goed? Wees kritisch, want het is erg belangrijk dat je motorhelm goed zit!

> Schuberth C4 pro kopen? Nu tot wel 40% korting! Geldt ook voor een nieuwe integraalhelm & crosshelm!