Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Het schoonmaken van de binnenkant van je helm

In een scooter- of motorhelm zweet je, en na elke rit komt er meer zweet aan de binnenkant welke opdroogt. Dit zorgt er niet alleen voor dat de helm minder fris gaat ruiken, er hopen zich ook steeds meer bacteriën op. Dit is ook een reden om nooit een tweedehands helm te kopen, buiten dat je geen garantie hebt dat de helm nog veilig is, koop je een broeinest van bacteriën om op je hoofd te zetten. Het is dus belangrijk om regelmatig je helm te reinigen, ook aan de binnenkant.

brommer scooter helm schoonmaken

Helmen om makkelijk schoon te maken

Om het jezelf makkelijk te maken kun je een helm kopen met een uitneembare voering. Hierdoor kun je bij het schoonmaken van de binnenkant de voering uit de helm halen en deze wassen. Het is minder werk om schoon te krijgen dan een helm met een vaste voering, en de voering droogt sneller. Als je al een helm hebt zonder uitneembare binnenvoering kun je een helmmuts dragen zodat je minder vaak de helm hoeft schoon te maken. Het type helm is ook van belang want in een gesloten helm hoopt zich meer warmte op waardoor je meer zweet.

> Vandaag een nieuwe scooterhelm besteld = morgen in huis. Benieuwd naar welke benzine in welke scooter/motor moet? Lees het artikel.

Het reinigen van de helm

Om de binnenkant van de helm schoon te maken spoel je de helm eerst uit met warm water, let hierbij op de temperatuur van het water. Het is beter voor de helm om geen ijskoud of gloeiend heet water te gebruiken.

Gebruik shampoo om de helm in te soppen en masseer de shampoo goed in aan de binnenkant. Belangrijk is om een zo licht mogelijke shampoo te gebruiken, zoals babyshampoo, zodat de shampoo geen schade aan de helm (of de stof aan de binnenkant) aanricht. Vooral als je de helm regelmatig schoonmaakt zul je na een paar maanden een groot verschil zien als je een agressievere shampoo gebruikt. Na het insoppen kun je de helm uitspoelen met warm water, zorg hierbij dat er geen shampoo meer achterblijft door (zelfs als je geen shampoo meer ziet) nog een paar minuten te blijven spoelen.

Maak de buitenkant van de helm droog zodat er geen waterdruppels achterblijven, als waterdruppels opdrogen kunnen deze doffe vlekken achterlaten. Laat de helm nu lange tijd drogen, en ook hierbij wil je niet met tè extreme temperaturen werken. Droog de helm op kamertemperatuur, eventueel met een ventilator op de helm gericht om het proces te versnellen.

Om er zeker van te zijn met welke shampoo je de helm het beste kunt wassen kun je dit navragen bij de winkel waar je de helm hebt gekocht.

> De Shark Raw helm: Profiteer nu van gratis verzending op het gehele assortiment!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

> Bekijk eens onze jethelmen: gratis thuisbezorgd!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen