Bestaan er ook stille motorhelmen?

Motoren worden steeds populairder onder de Nederlandse bevolking. Dat is ook niet gek, veel mensen zien wel wat in de snelheid die een motor biedt. Heerlijk hard razen over de snelweg, veel mannen en ook vrouwen zijn er wel voor te porren. Een motor wordt dan tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt voor plezierritjes, er zijn ook steeds meer mensen die een motor gebruiken om naar hun werk te komen.

Toch heeft al deze snelheid ook een nadeel. Veel mensen vinden het vervelend dat zij bij hoge snelheden het geruis van de wind in hun oren horen en voelen. Bestaat er dan ook een stille motorhelm?

Soorten stille motorhelmen

De markt van stille motorhelmen is niet erg groot. De Schuberth is nog steeds de meest stille motorhelm die je kunt hebben. Er zijn drie varianten van de Schuberth; de C3, de C2 en de S1 Pro. De S2 geeft een geluid af van zo'n vijfentachtig decibel bij honderd kilometer per uur rijden vol in de wind. De C3 zo'n vierentachtig decibel. De S1 is net een wat sportiever model helm, wel is het zo dat deze op achtentachtig decibel zit qua geluid.

> Scooter helm & beenkleed: tot wel 40% korting!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

> Helm kopen? Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

Wat kun je nog meer doen om geluid tegen te gaan?

Je kunt dus op zoek gaan naar een goede helm, maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen wanneer het geluid van de wind je vervelend in de oren klinkt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iets te dragen tijdens het rijden, neem bijvoorbeeld zo'n soort bivakmuts. Naast dat deze geluid dempt is hij ook nog eens lekker warm om te dragen, niet mis in een land als Nederland.

Verder kun je ook nog overwegen om muziek te luisteren tijdens het rijden. Hier dien je wel mee op te letten. Je moet tijdens het rijden namelijk wel voldoende focus kunnen leggen op de weg, mocht je een lage concentratiegraad hebben dan is dit dus niet aan te raden. Verder zijn er ook nog rijders die hun tempo aan gaan passen aan dat van de muziek, dat is natuurlijk ook niet echt de bedoeling. Toch moet muziek bij een lange afstandsrit over de snelweg geen probleem zijn.

De markt van stille motorhelmen is dus nog vrij klein. Erg vervelend, want er zijn veel mensen die last hebben van het geluid op de motor. Gelukkig zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om het geluid te weren, zoals een bivakmuts dragen of ervoor kiezen om muziek te luisteren tijdens het rijden als afleiding.

Lees ook: Is het dragen van een helm op een e-bike verplicht?