Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Wat voor benzine gaat er in een 2-takt scooter?

Er zijn verschillende soorten scooters zoals de 4-takt en de elektrische scooters. Een oudere variant van de 4-takt is de 2-takt. Dit is een simpele variant van de 4-takt, maar dat houdt de huidige gebruikers van 2-takt scooters niet tegen. Doordat een 2-takt scooter vaak ouder is heeft het misschien ander onderhoudt nodig, of toch niet?

welke benzine gaat er in een 2-takt scooter

Wat is een tweetaktmotor?

Een tweetaktmotor is een simpele verbrandingsmotor die twee ‘slagen’ gebruikt om de paardenkracht op te wekken. Deze twee slagen zijn de:

 • Inlaatslag, deze slag zorgt dat de lucht en brandstof wordt aangezogen. De zuiger trekt naar beneden waardoor er zuigkracht ontstaat.
 • Arbeidsslag, deze slag is het moment van verbranding en hier komt ook de kracht vandaan. Alle kleppen zijn dicht en de zuiger drukt de ingezogen stoffen dicht bij elkaar, waardoor er een vonk ontstaat.

Doordat een tweetaktmotor in verhouding veel slagen maakt, maakt deze motor ook veel lawaai. Hierdoor is deze motor ook minder zuinig dan de nieuwere variant: de viertakt.

Soorten benzine voor de scooter

Bij de bezinepomp zijn er twee verschillende soorten benzine te koop die geschikt zijn voor scooters. Deze zijn:

 • Euro 95
 • Scooterbenzine

De term ‘scooterbenzine’ klinkt alsof het in iedere scooter kan en hoort. Echter klopt dit niet. Tegenwoordig rijden de scooters op Euro 95. Dit is goedkoper en past bij de nieuwere motors. Scooterbenzine is een combinatie van benzine en olie en is hierdoor beter geschikt voor oudere scooters. Oudere scooters hebben namelijk geen oliecarter welke voor de olietoevoer zorgt, daarom zat dit vroeger al bij de benzine.

> Vandaag besteld, morgen in huis: onze scooter helmen!

Zelf de benodigde benzine maken

Een tweetakt is een oudere scooter en heeft hierdoor de scooterbenzine nodig. Mocht de scooterbenzine niet beschikbaar zijn bij de dichtstbijzijnde benzinepomp, dan is het ook nog mogelijk om zelf deze benzine te mengen. Dit is te doen door tweetakt olie te kopen en dit te mengen met gewone benzine. Het is niet nodig om hele dure olie aan te schaffen, tenzij er sprake is van een heel duur race monster, wat vaak niet het geval is.

De juiste verhouding van tweetakt olie:benzine ligt tussen 1:50 en 1:40. Als voorbeeld: Als de scooter benzine wordt gemengd met een verhouding van 1:40, betekent dit dat bij iedere liter benzine, 25ml olie moet worden geschonken.

> Nieuwe jethelm kopen: gratis verzending!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

Heb je niet een 2-takt scooter, maar een 4-takt scooter? Lees hier wat voor benzine in een 4-takt scooter gaat!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen