Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een scooterverzekering?

Wanneer je een scooterverzekering af wil gaan sluiten, kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er volop keuze is. Ook zul je erachter komen dat de verzekeringen nog best wel duur kunnen zijn. 

Scooterverzekering afsluiten: let op de dekking die je wil

Overweeg goed welke dekking je wil op je scooter. Als je bijvoorbeeld net een nieuwe scooter hebt gekocht dan kan een all-riskverzekering erg handig zijn. Mocht je een scooter hebben die al enkele jaren oud is, dan kan je slechts een WA-verzekering overwegen. Ook kan je ervoor kiezen om alleen verzekerd te zijn tegen bepaalde risico's. Zo vormt diefstalrisico een groot gedeelte van je premie. Indien je jouw scooter altijd goed vastzet op een drukke plek, kan je eventueel de verzekering tegen diefstal weglaten.

Scooterhelmen

VINZ Fiori - Mat Zwart
VINZ Fiori - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Laghi - Zwart (Leer)
VINZ Laghi - Zwart (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Fiori - Mat Licht Blauw / Wit
VINZ Fiori - Mat Licht Blauw / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> nieuw in de collectie: goedkope jethelmen + Schuberth systeemhelmen

Meeverzekeren een optie?

Bij veel verzekeringsmaatschappijen kun je ook accessoires van je scooter laten meeverzekeren, denk dan bijvoorbeeld aan de topkoffer. Wees hier extra kritisch over. Het kost vaak veel geld om deze zaken ook mee te laten verzekeren en zij verliezen daarnaast redelijk snel hun waarde. Let er ook op dat de meeste accessoires van je scooter vaak al meeverzekerd zijn, denk dan aan het windscherm. Deze zit namelijk vast aan je scooter. Vraag naar de voorwaarden van de verzekering.

Vergelijk premies

Je denkt misschien dat de verschillen tussen verzekeringsmaatschappijen niet zo groot zijn, maar deze kunnen op jaarbasis nog redelijk flink oplopen. Vergelijk dus altijd de verschillende verzekeringen. Hoe duur jouw verzekering is hangt van een aantal zaken af. Neem bijvoorbeeld je leeftijd, rij-ervaring, maar ook de regio waarin je woont. In Amsterdam zal een scooterverzekering bijvoorbeeld meer kosten dan in de Achterhoek. Niet alleen omdat het risico op diefstal hier hoger is, maar ook omdat het verkeer drukker is en je daardoor sneller een ongeluk maakt.

Er zijn online veel vergelijkingssites te vinden, maar het beste kan je ook wat verzekeraars bellen. Vergelijkingssites geven vaak wel een snel beeld, maar bieden vaak alleen verzekeringen aan waar zij een contract mee hebben afgesloten of alleen de grootste verzekeraars. Als je de verzekeraars persoonlijk opbelt, kunnen zij jou beter voorlichten over de premies en verschillende verzekeringen die zij aanbieden.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen