De 5 populairste motorroutes in Europa

Ook als je geen zin hebt om Europa te verlaten, kun je een onvergetelijke motorvakantie organiseren. In Europa zijn namelijk tientallen geweldige motorroutes uitgestippeld. De vijf populairste routes die je in Europa kunt volgen, worden op deze pagina kort beschreven. Ook krijg je in dit artikel drie algemene tips voor het organiseren van een motorvakantie in Europa.

1: De Transfagarasan in Roemenië

De meeste mensen denken dat de mooiste motorroutes uitgestippeld zijn in landen als Duitsland, Italië, Denemarken of Noorwegen, maar dit is niet het geval. De populairste motorroute in Europa vind je namelijk in Roemenië en heet de Transfagarasan. Wat deze route zo populair maakt, is het feit dat je onderweg vele uitdagende haarspeldbochten tegenkomt. De route is 90 kilometer lang.

De 5 populairste motorroutes in Europa

2: De Assiettapas in Italië

De tweede motorroute in onze ranglijst is wel uitgestippeld in het prachtige Italië. Deze route loopt over de Assiettapas, een bergpas met een onverharde weg. De route is niet zo lang (60 kilometer, waarvan 40 over een onverharde weg), maar dit is ook niet nodig voor een offroad route. Ook zonder vele kilometers is deze route zeker uitdagend.

3: De Mountain Course op Isle of Man

Isle of Man wordt ook wel Man genoemd en betreft een eiland dat tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland in ligt. Op het eiland vind je het oudste circuit dat vandaag de dag nog altijd in gebruik is, namelijk de Mountain Course. Dit circuit is 60 kilometer lang en ook jij kunt hier met je motor overheen rijden. Het lijkt misschien een saaie route, maar de Mountain Course is veelzijdiger en uitdagender dan je denkt.

4: De Stelviopas in Italië

Ook de vierde motorroute in deze ranglijst vind je in Italië. Deze route is slechts 20 kilometer lang, maar wordt door velen een van de zwaarte motorroutes van Europa genoemd. Dit komt omdat je op de afstand van slechts 20 kilometer maar liefst 48 haarspeldbochten tegenkomt. Zeker geen route voor beginners, maar wel een uitdaging voor liefhebbers van avontuurlijke ritten.

Motorhelmen

Schuberth C3 Pro Sesante - Mat Zwart / Rood
Schuberth C3 Pro Sesante - Mat Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  529,95 Vanaf  402,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Droid Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Caberg Droid Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,95 Vanaf  199,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Kennet - Mat Wit
Vinz Kennet - Mat Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  74,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de HJC helm!

5: De Trollenroute in Noorwegen

In Noorwegen vind je een enorm wegennetwerk, met vele geweldige motorroutes. Eén van de populairste routes in het land is de Trollenroute. Deze route is 20 kilometer lang en telt 11 haarspeldbochten. Aan het einde van de route, op de top van een berg, geniet je van een prachtig uitzicht op de weg die je net getrotseerd hebt en diverse watervallen in de verte.

Een motorvakantie organiseren: 3 tips

Wil jij een motorvakantie organiseren in Europa? Lees dan eerst onderstaande tips en je organiseert gegarandeerd een onvergetelijke reis.

  • Bepaal van tevoren welke route(s) je gaat volgen. Zo verlies je, eenmaal in het buitenland, geen tijd met het bepalen van je route.
  • Zoek uit wanneer je het beste op vakantie kunt gaan. De Transfagarasan kun je bijvoorbeeld alleen in de zomer rijden, op de Stelviopas is het juist weer wat drukker in de zomer.
  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Is het nodig het voertuig te laten repareren? Dan kun je dit beter voor je vakantie doen.

> Koop een goede motorhoes voor de rit: Verzending =gratis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk ook: de 10 populaire scootersteden in Europa!