Valencia verkennen op de scooter: leuke routes en handige tips

Valencia is een grote stad met vele interessante bezienswaardigheden. Het enige nadeel van deze stad, is het feit dat de vele highlights van Valencia vrij ver van elkaar verwijderd zijn. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een fiets te huren in Valencia, om toch zo veel mogelijk bezienswaardigheden te zien in een korte tijd. Je kunt er echter ook voor kiezen om een scooter te huren. Met een scooter reis je nog sneller van A naar B.

Valencia verkennen op de scooter: leuke routes en handige tips

De leukste bezienswaardigheden in Valencia

Huur je een scooter in Valencia, dan kun je snel en comfortabel van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid rijden. Maar welke bezienswaardigheden zijn nu eigenlijk de moeite waard? Je leest het in onderstaande alinea’s.

De Kathedraal van Valencia

De Kathedraal van Valencia is een prachtige kathedraal die tussen 1262 en 1356 gebouwd is. Wat dit bouwwerk zo bijzonder maakt, is het feit dat de Kathedraal van Valencia diverse bouwstijlen vertegenwoordigt. Denk hierbij aan de barokke stijl, maar ook aan de gotische bouwstijl en de Romeinse bouwstijl. Of je nu van architectuur houdt of niet: de Kathedraal van Valencia is een must om te bezoeken.

Scooterhelmen

Vinz Trafori - Zwart
Vinz Trafori - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO-Combat Evo Solid - Mat Zwart
Scorpion EXO-Combat Evo Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,90 Vanaf  179,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Street Drak Tribute RM - Zwart / Rood
Shark Street Drak Tribute RM - Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,99 Vanaf  233,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Scooterhoes kopen: Gratis verzending!

Plaza del Ayuntamiento

Plaza del Ayuntamiento is de naam van het centrale plein van Valencia. Als je de naam van het plein vertaalt naar het Nederlands, krijg je simpelweg ‘stadhuisplein’. Rijd met de scooter naar dit mooie plein, zet het voertuig even aan de kant en maak een paar mooie foto’s van het Plaza del Ayuntamiento en de gebouwen die om het plein heen staan. Ook een aanrader: in de avond naar Plaza del Ayuntamiento. In de avonduren komen de inwoners van Valencia namelijk naar het plein om hun vrije tijd gezellig met elkaar door te brengen.

De wijk Eixample

Een groot deel van de stad Valencia is vrij modern. Wil je kennis maken met het Valencia van vroeger? Dan rijd je naar de oude wijk Eixample, door velen ook wel het best bewaarde geheim van Valencia genoemd. In deze wijk kom je vele oude straten en kleine steegjes tegen, die je echt terug brengen in de tijd. Ook kun je hier goed winkelen in kleine, lokale winkeltjes en lekker eten in restaurants met traditioneel Spaans eten.

> De Shark Raw helm: Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Scooter rijden in Valencia: 3 tips voor een veilige tocht

In Valencia is het over het algemeen vrij rustig op de weg. De kans op ongelukken is dan ook klein, maar toch geven wij je graag drie tips om veilig te kunnen scooter rijden in de stad.

  • Pas op voor fietsers. Niet alleen locals fietsen door Valencia, ook veel toeristen zitten op de fiets. Zij kijken niet altijd even goed uit.
  • Houd je aan de maximale snelheid. Rijd je te hard, dan kun je een flinke boete krijgen. Ook als toerist!
  • Draag altijd een helm. Het is misschien een beetje warm in het hoogseizoen, maar het dragen van een helm is verplicht. Draag je geen helm, dan is de kans op een flinke boete groot.

Verder is het belangrijk jouw scooter bij een betrouwbaar bedrijf te huren.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk ook deze 3 populaire scooterroutes in Athene!