Een scooter huren in Thailand: enkele belangrijke tips

Veel toeristen in Thailand kiezen ervoor een scooter te huren. Dit is gelukkig niet zo moeilijk, want op vrijwel iedere straathoek is er wel een verhuurbedrijf te vinden. Ook jij kunt een scooter huren als je in Thailand bent. Wel is het belangrijk eerst enkele tips te lezen, voor je op de scooter stapt.

Een scooter huren in Thailand enkele belangrijke tips

Waarom een scooter huren in Thailand?

Huur je een scooter, dan kun je een grote stad in een korte tijd verkennen. Ook kun je gemakkelijker net buiten een stad komen, bijvoorbeeld om de dorpen of het natuurgebied eromheen te verkennen. Daar komt nog bij dat het huren van een scooter in Thailand niet veel geld kost. Voor 150 of 200 baht per dag krijg je al een scooter mee.

Tips om veilig een scooter te huren

Ook jij kunt ervoor kiezen Thailand op de scooter te verkennen. Wel is het belangrijk dit veilig te doen. Wij geven je graag enkele tips om een goede scooter te huren in Thailand en hier veilig op rond te rijden.

  • Huur je scooter altijd van een gerenommeerd verhuurbedrijf. Online kun je gemakkelijk achterhalen welke bedrijven wel en niet te vertrouwen zijn. Het personeel van je hotel of hostel kan je ook helpen een goed verhuurbedrijf te vinden.
  • Huur alleen een scooter als je een rijbewijs hebt. Zonder rijbewijs kun je (bij bepaalde bedrijven) misschien wel een scooter mee krijgen, maar heb je zeker niet voldoende rijervaring om veilig op de scooter te kunnen rijden.
  • Vraagt het verhuurbedrijf om je rijbewijs of paspoort als onderpand voor de scooter die je huurt? Laat je document(en) dan nooit achter! Je kunt eventueel een borg betalen voor de scooter die je huurt, maar je rijbewijs en paspoort houd je altijd bij je.
  • Maak foto’s van de scooter die je meeneemt. Zo kun je achteraf aantonen dat eventuele schade er al was, voor je de scooter met je meenam.
  • Draag altijd een helm.

Scooterhelmen

Scorpion EXO City Solid - Wit
Scorpion EXO City Solid - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  119,90 Vanaf  109,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark CityCruiser - Mat Zwart
Shark CityCruiser - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,99 Vanaf  179,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Ghost - Mat Antraciet
Caberg Ghost - Mat Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,95 Vanaf  216,87
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Gratis verzending op het gehele assortiment HJC helmen!

Verder is het belangrijk om het contract dat je tekent, door te lezen voor je dit doet. Louche verhuurbedrijven zetten soms gekke dingen in het contract en als je tekent, zit je hieraan vast. Heb je alleen een Thais contract? Ga dan op zoek naar een verhuurbedrijf dat een Engels contract aan kan bieden.

Leuke steden om op de scooter te verkennen

Vrijwel iedere stad in Thailand is leuk om op de scooter te verkennen. Onze top 3 is:

  • Chiang Mai.
  • Bangkok.
  • Phuket.

Let op: zeker in Bangkok is het erg druk. Als je geen ervaring hebt met scooter rijden, kan het heftig zijn voor het eerst in deze stad achter het stuur te kruipen. Wellicht is het beter je scooter skills in een rustigere stad of een rustiger gebied in Thailand wat te ontwikkelen, voor je in Bangkok gaat rijden.

Verder raden wij je aan de kust van Thailand te verkennen op de scooter. Met de scooter kun je namelijk gemakkelijk en snel van strand naar strand rijden. Zo kom je sneller op de minder bekende en dus minder drukke stranden terecht.

> Bestel een HJC systeemhelm en profiteer van kortingen tot wel 40%!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk ook onze tips voor een motorvakantie in Australië!