3 populaire scooterroutes in Londen

De metro is een van de populairste vervoersmiddelen in Londen. Toch hoef je niet altijd de metro te nemen om van A naar B te komen in de stad. Je kunt er ook voor kiezen om een scooter te huren en al rijdend de grote en bruisende stad te verkennen. Welke routes je kunt volgen als je een scooter huurt in de stad, lees je in dit artikel.

3 populaire scooterroutes in Londen

Route #1: door de bekende winkelstraten

In Londen zijn diverse grote winkelstraten te vinden, waaronder Oxford Street, Regent Street en Bond Street. Je kunt niet overal komen met de scooter, maar de grotere wegen zijn wel opengesteld voor motorverkeer. Heb je geen zin om te winkelen, maar wil je de grote winkelstraten wel gezien hebben? Dan rijd je hier gewoon met de scooter doorheen. Zie je toch een leuke winkel, dan kun je de scooter altijd even parkeren voor een korte shopping pauze.

Route #2: over de Tower Bridge

De Tower Bridge is een van de bekendste bruggen van Londen. De brug werd in 1894 opengesteld voor verkeer en voert je over de Theems. Je kunt over de brug lopen of fietsen, maar je kunt hier ook met de scooter overheen rijden. Echt een aanrader!

Tip: naast de Tower Bridge ligt de Tower of London. Dit is een historisch kasteel, dat vroeger diende als schatkamer voor de koninklijke juwelen. Ook is het pand ooit een koninklijke residentie, een fort, een museum en zelfs een gevangenis geweest. Je kunt je scooter even parkeren om de Tower of London te bekijken. Zeker als je van geschiedenis houdt, is dit een aanrader.

Scooterhelmen

Vinz Laghi - Italy (Leer)
Vinz Laghi - Italy (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth O1 - Mat Zwart
Schuberth O1 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,95 Vanaf  189,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Laghi - Bruin (Leer)
Vinz Laghi - Bruin (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu de motorhelm!

Route #3: langs diverse groene parken

Tot slot kun je met je scooter ook langs diverse groene parken in het centrum van Londen rijden. Denk hierbij aan Hyde Park, maar ook aan Regent’s Park, Bushy Park, Kensington Gardens, Greenwich Park, Green Park, Hamstead Heath Park en St. James Park. Als je van park naar park rijdt, kom je diverse bezienswaardigheden tegen die zeker de moeite waard zijn. En heb je behoefte aan een pauze? Dan strijk je gewoon neer op het groene gras van een van de parken die je bezoekt, om even tot rust te komen.

3 belangrijke verkeersregels in Londen

Ga je voor het eerst met de scooter deelnemen aan het verkeer van Londen? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van enkele belangrijke verkeersregels die in de stad gehanteerd worden. Wij zetten drie belangrijke regels voor je op een rijtje.

  • In Londen rijdt iedereen links. Overigens is dit zo in het gehele Verenigd Koninkrijk. Inhalen doe je niet links, maar rechts. Even wennen!
  • Je kunt een boete krijgen als je afgeleid bent achter het stuur. Muziek luisteren, iets eten op de scooter of zelfs uitgebreid kletsen met iemand die achterop zit, is verboden. Ook mag je geen mobiele telefoon vasthouden op de scooter, ook niet als je stil staat bij een stoplicht.
  • Het verkeer op de grote weg heeft voorrang op het verkeer dat op een kleine zijweg rijdt. Controleer wel altijd of je voorrang krijgt.

> De Caberg helmen: Kies zelf je aflevermoment en plek!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Lees ook: 3 populaire scooterroutes in Berlijn!