3x leuke scooterroutes in Kopenhagen

Wil je zo veel mogelijk van de prachtige stad Kopenhagen zien, maar heb je niet zo veel tijd? Huur dan een scooter en rijd eenvoudig en snel van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Door met de scooter rond te rijden in Kopenhagen in plaats van overal naartoe te lopen, kun je veel meer van de stad zien.

3x leuke scooterroutes in Kopenhagen

In dit artikel lees je welke drie routes je kunt volgen als je Kopenhagen op de scooter wil verkennen. Alle routes starten op het station van Kopenhagen: een centraal punt in de stad.

Richting Nyhavn

Aan de rand van Kopenhagen ligt een gezellige haven, die ook wel Nyhavn wordt genoemd. Het is te ver om naar deze haven te lopen en het nemen van een hop-on-hop-off bus richting de haven is ook niet altijd even handig. Daarom kun je er ook voor kiezen een scooter te huren en vervolgens op eigen houtje richting de haven te rijden. Eenmaal bij Nyhavn aangekomen, kun je lekker een drankje drinken op het terras, een hapje eten of een ijsje kopen. Het is in ieder geval hartstikke gezellig aan de kade, dus je kunt met gemak een aantal uren op Nyhavn verblijven.

Richting het beeld van de Kleine Zeemeermin

Het beeld van de Kleine Zeemeermin is de bekendste en populairste toeristische attractie van Kopenhagen. Je kunt dit beeld bewonderen in de haven van Kopenhagen, net buiten de stad.

Je kunt de haven bereiken door een bus te nemen of met de metro te reizen, maar dan moet je nog wel een stukje lopen naar het beeld van de Kleine Zeemeermin. Huur je een scooter, dan kun je hier direct naartoe rijden. Wel zo handig!

Scooterhelmen

Vinz Laghi - Bruin (Leer)
Vinz Laghi - Bruin (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Trafori - Wit
Vinz Trafori - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Donkerblauw
Vinz Stelvio - Donkerblauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Vandaag besteld = morgen in huis: De scooterhoes!

Richting Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken is het oudste pretpark van de wereld. Je vindt dit pretpark aan de rand van de stad Kopenhagen. Omdat het pretpark aan de rand van de stad ligt, kun je hier zonder scooter niet gemakkelijk komen. In Dyrehavsbakken kun je in diverse achtbanen, maar is er ook een spookhuis en uiteraard een reuzenrad. Je kunt je hier met gemak de hele dag vermaken, zeker als het mooi weer is.

Wat het extra leuk maakt om dit pretpark te bezoeken, is dat je geen entree hoeft te betalen om naar binnen te mogen. Het pretpark is helemaal gratis, met uitzondering van eventuele consumpties die je in het pretpark koopt.

Scooter rijden in Kopenhagen: tips

Voor je op de scooter stapt in Kopenhagen, raden wij je aan onderstaande tips even te lezen.

  • Draag een helm, ook als je niet hard gaat rijden. Het dragen van een helm is namelijk verplicht.
  • Let op voor fietsers. Zeker in het centrum van Kopenhagen kom je veel fietsers tegen op de weg. Blijf alert om te voorkomen dat je een ongeluk veroorzaakt.
  • Houd je aan de maximale snelheid. Buiten Kopenhagen is dit 50 kilometer per uur binnen de bebouwde kom, binnen Kopenhagen mag je slechts 40 kilometer per uur rijden. Huur je een scooter die 45 kilometer per uur kan rijden, dan mag je dus niet op de maximale snelheid van de scooter door de stad toeren.

> De HJC helm: Profiteer nu van gratis verzending op alle helmen!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Lees nu ook: 3 populaire scooterroutes in Madrid!