Op de scooter door Berlijn: wat moet je zeker zien?

Het metrostelsel van Berlijn, ook wel de U-bahn genoemd, zit goed in elkaar. Toch is het niet altijd even prettig om overal met de metro naartoe te moeten reizen. Reis je met de metro van A naar B, dan moet je namelijk altijd nog wel een stukje lopen om je eindbestemming te bereiken. Huur je een scooter, dan heb je hier geen last van.

Op de scooter door Berlijn wat moet je zeker zien

Met de scooter kun je snel en gemakkelijk overal komen. Zeker als je weinig tijd hebt om Berlijn te verkennen en zo veel mogelijk van de stad wil zien, is het huren van een scooter een aanrader.

De drie populairste bezienswaardigheden in Berlijn

Er zijn vele interessante bezienswaardigheden te vinden in Berlijn. De drie populairste en bekendste bezienswaardigheden, worden hieronder kort beschreven.

De Branderburger Tor

De Branderburger Tor is het symbool van de stad Berlijn. Je vindt het iconische bouwwerk middenin het centrum van de drukke stad. Let op: omdat het zo druk is in de directe omgeving van de Branderburger Tor, is het lastig om dit bouwwerk met de scooter te bereiken. Wij raden je aan om je scooter in de buurt te parkeren en de laatste meters richting het bouwwerk lopend af te leggen.

Het Holocaust monument

Berlijn is een prachtige stad, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog was de stad helaas een belangrijk centrum voor de nazi’s. Het is dan ook niet zo vreemd dat er na de oorlog een monument opgericht is voor de vele slachtoffers die de nazi’s hebben gemaakt. Dit monument wordt ook wel het Holocaust monument genoemd. Als je in Berlijn bent, is het een absolute must om dit belangrijke monument te bezoeken. Je komt hier snel en gemakkelijk met de scooter.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de beste motorhelm!

Het Rijksdaggebouw

Het Rijksdaggebouw, in het Duits het Reichstagsgebäude, ligt op loopafstand van de Brandenburger Tor en het Holocaust monument. Het gebouw heeft een rijk verleden. In 1933 werd het gebouw bijvoorbeeld zwaar beschadigd door een brand. En in de tweede wereldoorlog was dit ook een prominente plek. het Rijksdaggebouw staat prachtig op foto’s. Je kunt hier dan ook prima een vakantiekiekje maken.

Een scooter huren in Berlijn: 3 handige tips

Wil jij een scooter huren in Berlijn? Lees dan eerst onderstaande tips en je weet zeker dat je een goede scooter huurt.

  • Huur je scooter bij een betrouwbaar verhuurbedrijf, met positieve online reviews.
  • Check van tevoren hoe laat je jouw scooter weer in moet leveren. Ben je te laat, dan moet je extra betalen. Bij sommige verhuurbedrijven voor een gehele dag!
  • Verdiep je in de Duitse verkeersregels voor je op pad gaat. Zo voorkom je dat je de regels onbewust overtreedt.

Verder raden wij je aan om je scooter goed na te kijken voor je vertrekt. Rijd ook even een klein rondje om te kijken of de scooter goed rijdt. Weet je zeker dat je een goede en veilige scooter hebt, dan ga je op pad.

> De Shark Raw: Kies zelf je aflevermoment en plek!

Ook leuk om een keer te rijden: 3 populaire scooterroutes in Milaan!