10 tips voor het kopen van een fietshelm

Een fietshelm biedt de nodige veiligheid en bescherming als er tijdens het fietsen een valpartij wordt gemaakt. Het is dan echter wel van belang dat de fietshelm aan de nodige vereisten voldoet. Bij het kopen van een fietshelm kan er met een aantal tips rekening worden gehouden en ook voor de wijze van het dragen van een helm op de fiets zijn er enkele adviezen beschikbaar.

10 tips aanschaf fietshelm

1. Voor tot aanschaf van een fietshelm wordt overgegaan, is het belangrijk om de juiste maat van de helm te bepalen. De helmmaat kan worden berekend door met een meetlint 2 centimeter boven de wenkbrauwen de hoofdomtrek te meten, waarna de matentabel geraadpleegd kan worden.

2. Er zijn drie factoren die bepalen of een fietshelm het nodige comfort biedt tijdens het fietsen. Er dient rekening gehouden te worden met de pasvorm, het gewicht en de ventilatie die de helm biedt.

3. Ventilatie van de fietshelm is belangrijk, zo voorkom je warme temperaturen in de helm.

4. De stelriempjes moeten goed blijven zitten en ook nadat de fietshelm een paar keer op is gezet en weer af is gedaan. Verder is het natuurlijk handig als de stelriempjes op een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier gebruikt kunnen worden. De kinsluiting moet simpel met één hand geopend en gesloten kunnen worden.

5. Bij de aanschaf van een fietshelm is het zeker belangrijk om op te letten of de helm van een keurmerk is voorzien. bijvoorbeeld EN 1078.

6. Er zijn verschillende soorten fietshelmen beschikbaar, waarbij aangeraden wordt om een helm aan te schaffen, waarvan de bekleding in de buitenschaal is gegoten. Dit type helm geniet bijvoorbeeld de voorkeur ten aanzien van fietshelmen, waarbij er sprake is van aan elkaar gelijmde delen.

> Tot 40% korting: óók op de scooterhelmen en motorhelmen!

7. Het kopen van een fietshelm in een opvallende kleur zorgt ervoor dat de fietser in het verkeer meer opvalt. Er zijn ook fietshelmen beschikbaar die over reflecterende strips beschikken en zodoende eveneens meer opvallen in het verkeer.

8.  Bij het kopen van een fietshelm is het van belang dat de slapen goed bedekt zijn, zodat de zijkanten van het hoofd bij een valpartij goed worden beschermd. Dit geldt eveneens voor het kopen van een fietshelm voor een kind.

9. Koop geen tweedehands fietshelm. Een helm kan altijd een keer gevallen zijn en daardoor de beschermende functie kwijt zijn geraakt. Het is bij een tweedehands fietshelm niet na te gaan of er sprake is geweest van een valpartij.

Met de bovenstaande tips voor het kopen van een fietshelm kan zeker de perfecte helm worden gevonden. Uiteraard is er veel diversiteit op het gebied van helmen voor fietsers, zodat er sprake is van een ruime keuze. Er zijn meerdere merken die elk verschillende ontwerpen op de markt brengen en met betrekking tot de prijsklasse is er eveneens sprake van variatie.

Voor jonge kinderen is het zeker aan te raden om een fietshelm te dragen net als voor fietsers die deelnemen aan toertochten, mountainbiken of op de racefiets gaan fietsen. Een fietshelm gaat langer mee als deze goed wordt onderhouden. Dat kan bijvoorbeeld door de helm met een vochtige doek schoon te maken. Het is niet aan te raden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

> Altijd al zin om eens scooter te rijden in het buitenland? Bekijk dan de 3 populaire scooterroutes in Athene en tips!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bij Helmonline kun je diverse helmen kopen. Niet alleen fietshelmen, maar ook motorhelmen. Zoals een systeemhelm. Op heel ons assortiment profiteer je van tot wel 40% korting. En natuurlijk de gratis verzending. Ideaal!